YEVDES projesi toplantısı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bünyesinde yürütülen Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Teknik Destek Projesi (YEVDES) kapsamında yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği alanlarından ilk 5’te yer alan Üniversitemizin 2 projesi Ar-Ge desteği alma başarısı gösterdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın, AB finansmanıyla, belediyelerin ve üniversitelerin enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji yatırımlarının desteklenmesi amacıyla yürüttüğü proje kapsamında gerçekleştirilen proje başvuruları sonuçlandı. Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Teknik Destek Projesi (YEVDES) Dördüncü Bileşeni kapsamında 56 farklı proje başvurusu arasından yapılan değerlendirmede Üniversitemiz öğretim elemanlarının hazırladığı 2 proje Ar-Ge desteği almaya hak kazandı.

Yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği alanlarında uzman desteği verilecek

Bu kapsamda, Üniversitemiz Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Eyüp Burak Ceyhan’ın hazırladığı “Akıllı Üniversite İçin Zeki Enerji Yönetim Sistemi” projesi ile Makine Mühendisliği Bölümü öğretim elemanı Dr. Öğr. Üyesi Abid Ustaoğlu’nun “Yüksek Enerji Verimliliğine Sahip Taban Külü/Faz Değiştiren Malzeme Kompozitlerinin Üretimi, Yapı Malzemelerinde Kullanımı ve Isıl Regülasyon Performanslarının Belirlenmesi ve Optimize Edilmesi” adlı projesi yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği alanlarında uzman desteği sağlanacak.

Toplantı, Merkezimiz Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Bilal KURŞUNCU, Mühendislik Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Osman GENÇEL ile Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Bülent YEŞİLATA'nın katılımıyla gerçekleştirildi.