Gazi Ortaokulu Öğrencileri Akıllı Enerji Laboratuvarını Ziyaret Etti

Bartın Gazi ortaokulu 5 Sınıfı Öğrencileri, Matematik Öğretmeni Yasin KESMEN eşliğinde fakültemize ziyaret gerçekleştirdiler. Ortaokulu çağındaki öğrencilerde araştırma, geliştirme ve üretme bilincini geliştirmek ve onları öğrenmeye teşvik etme amacıyla gerçekleştirilen gezide misafir öğrencilerimiz fakültemiz Akıllı Enerji Laboratuvarını gezdiler.

Fakültemiz teknoloji takımlarında görev alan öğrencilerimiz, misafir öğrencilere TEKNOFEST yarışlarına hazırlanma süreçlerini anlattılar. Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Teknoloji Takımı öğrecileri tarafından geliştirilen elektrikli araç Simurg V2 ve Black Sea 1460 Roket Takımı öğrencilerin çok ilgisini çekti ve öğrenciler sorularını sordular.

Ayrıca Makine Mühendisliği Laboratuvarlarında bulanan Yenilenebilir Enerji ve Pnömatik Deney setleri üzerinden farklı enerji tiplerinin dönüşümleri hakkında bilgi aldılar. Gezi süresince misafir öğrencilerimize araştırma merkezlerinde yapılan çalışmalardan ve fakültelerimizin imkânları hakkında bilgiler verilirken öğrencilerin merak ettiği sorular akademisyenlerimiz tarafından cevaplandı. Toplumsal katkı hedeflerimiz doğrultusunda ileride meslek seçimlerine katkı sunacağı düşünülerek yapılan bilgilendirme öğrencileri tarafından ilgiyle takip edildi.