image/svg+xml

Net-sıfır Enerjili Akıllı Binalar-Enerji Depolama çalışmaları kapsamında Ar-Ge toplantısı gerçekleştirilmiştir. Yenilenebilir Enerji Uygulama ve Araştırma Merkezi Net-sıfır Enerjili Akıllı Binalar-Enerji Depolama Çalışma Grubu üyeleri tarafından ortak Ar-Ge çalışmaları kapsamında Düzce’de bulunan Fibrebeton firmasına ziyaret yapılmıştır. Toplantıya Merkez Müdürü Doç. Dr. Abid Ustaoğlu, Çevre Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ertuğrul Erdoğmuş, İnşaat Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Gençel ve Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. M. Sabri Gök, Fibrebeton yönetim kurulu üyesi Muhammed Maraşlı ve Düzce Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serkan Subaşı ve Düzce Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim üyesi Prof. Dr. Hüsnü Gerengi katılım sağlamıştır. Toplantıda üniversitemizin ihtisaslaşma alanı Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları kapsamında yürütülen Net sıfır enerji akıllı binalar konusunun en önemli bileşenlerinden birisi olan Enerji Depolayan Yapı malzemeleri alanında yapılacak ortak iş birliği çalışmaları görüşülmüştür. Yürütülmekte olan Ar-Ge çalışmalarının değerlendirmeleri yapılmış ve müzakerelerde bulunulmuştur. Fibrebeton yönetim kurulu üyesi Muhammed Maraşlı ve Düzce Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serkan Subaşı Merkezimizin Danışma kurulunda yer almaktadır.
  • Japonyada düzenlenen Uluslararası Akışkanlar Dinamiği Konferansına katılım sağlandı

• Küresel Isınma ve Güneş Enerjisi Hakkında Ortaokul öğrencilerine bilgilendirme sunumu yapıldı

• Net-sıfır Enerjili Akıllı Binalar-Enerji Depolama çalışmaları kapsamında Ar-Ge toplantısı

• BARÜ, 2 alanda Türkiye birincisi, 26 alanda ise en iyiler arasında

• BARÜ 2 alanda dünyada ilk 300, Türkiye’de ise ilk 3’te yer aldı

• BARÜ ve TESPAM İşbirliğinde 2. Hidrojen Forumu Gerçekleştirildi.

• BARÜ’den verimlilik alanında gururlandıran ödül

• Enerji Günlükleri: Akıllı Çimentolu Kompozitler, Lif Takviyeli Betonlar ve Dijital Yüzeyler (Üniversite - Sanayi İşbirliği) etkinliği düzenlendi

• BARÜ, “Sürdürülebilir ve İklim Dostu Kampüs Projesi” toplantısına katıldı

• BARÜ, Dünya’nın 159’uncu, Türkiye’nin 9’uncu en yeşil kampüsü